00000

En gryta med alla ingredienser i ett. Garam masala ger en mild orientalisk smak. Kryddan har en förmåga att förlora i smak om den står för länge. Om grytan förbereds, smaka då av med mer garam masala före serveringen.

För 4 personer

Ingredienser

500 g falukorv
500 g potatisar, fasta
1 rödlök
2 morötter
1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning (3 dl vatten/tärning)
1 broccolistånd
0,5 tsk garam masala
1 vitlöksklyfta, pressad

Till servering

1 dl lätt crème fraiche
20 g timjan

Korvgryta

 

1. Ta av korvskinnet, skiva korven och dela skivorna på mitten. Skala och klyfta potatis, lök och morötter.
2. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs potatis och morötter kort. Häll på vatten och buljongtärning. Sjud ca 7 min.
3. Dela broccolin i buketter och lägg i dem tillsammans med lökklyftor, korv, garam masala och pressad vitlök. Sjud ytterligare
5 min. Smaka eventuellt av med salt och peppar och servera med en klick crème fraiche, garnera med timjan.