Korvgryta

En gryta med alla ingredienser i ett. Garam masala ger en mild orientalisk smak. Kryddan har en förmåga att förlora i smak om den står för länge. Om grytan förbereds, smaka då av med mer garam masala före serveringen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 500 g potatisar - fasta
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tärning hönsbuljong - (3 dl vatten/tärning)
  • 1 broccolistånd
  • 0,5 tsk garam masala
  • 1 vitlöksklyfta - pressad

Till servering

  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 20 g timjan

Gör så här

  1. Ta av korvskinnet, skiva korven och dela skivorna på mitten. Skala och klyfta potatis, lök och morötter.

  2. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs potatis och morötter kort. Häll på vatten och buljongtärning. Sjud ca 7 min.

  3. Dela broccolin i buketter och lägg i dem tillsammans med lökklyftor, korv, garam masala och pressad vitlök. Sjud ytterligare 5 min. Smaka eventuellt av med salt och peppar och servera med en klick crème fraiche, garnera med timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!