00000

Snabblagad rätt där både grönsaker och korv kokar i buljongen. En klick senapssås sätter pricken över i.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 potatisar
200 g kålrot, i bit
250 g kålrabbi
3 morötter
0,5 purjolök
500 g falukorv
6 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 lagerblad
1 krm vitpeppar, nymald
0,5 mejram, i kruka, färsk

Senapssås:

1 dl matlagningsyoghurt
2 msk skånsk senap
1 tsk fransk senap
0,5 krm salt

1. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem i 1/2 cm stora strimlor. Skär korven i bitar. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningar. Tillsätt lagerblad och peppar.
2. Lägg ner grönsakerna och låt koka 6-8 min. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 1-2 min. Strö på mejram.
3. Blanda ingredienserna till såsen och servera till korvgrytan.