Korvgryta med cornichonsröra

Recept på korvgryta med cornichonsröra. En värmande gryta med rot­frukter och kokt köttkorv. En sann vardagshusman.
Charlotte Jenkinson

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar köttbuljong
  • 2 lagerblad
  • 500 g soppgrönsaker
  • 600 g potatis
  • 400 g julkorv - eller annan kokt köttkorv

Cornichonsröra

  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 12 cornichons
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och lagerblad i en gryta. Ansa och skala soppgrönsakerna men lägg purjolöken åt sidan. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i den kokande buljongen. Skala potatisen, skär den i bitar och lägg dem i grytan. Låt rotfrukterna sjuda under lock ca 10 min.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Skär korven i bitar. Lägg korv och purjolök i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min under lock.

  3. Röra: Hacka eller skiva cornichons. Blanda crème fraichen med cornichons och senap.

  4. Servera korvgrytan med en sked av den kalla röran i varje portion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!