00000

För 4 portioner

Ingredienser

3 dl risoni
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor fänkål
1 hönsbuljongstärning
2 burkar krossade tomater (á 400 g)
1 dl soltorkade marinerade körsbärstomater, t ex Fontana (300 g)
15 oliver
2-3 chorizokorvar (ca 270 g)
1 msk vinäger
olivolja
nymald svartpeppar

20 min

1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och hacka fänkålen (spara dillen). Fräs tillsammans i 1 msk olja i en gryta 3 min.
3. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt tomatkrosset, sjud under lock 5 min. 
Tillsätt soltorkade tomater och oliver, 
sjud 5 min.
4. Skiva korven, fräs i en panna 1 minut.
5. Tillsätt korven till grytan. Låt allt bli genomvarmt. Tillsätt socker, vinäger, 
1 krm salt och 1 krm peppar.
6. Garnera med fänkålsdillen.

Fler recept med: Gryta, Korv och chark, Övrigt