Körvel- och citronsorbet med gurk- och melonsallad

En fantastisk smakkombination, frisk och syrlig och väl värd att prova. Sorbeten passar också mycket bra som mellanrätt.

Körvel- och citronsorbet med gurk- och melonsallad

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
2. Koka upp citronsaft, socker, glykos och vatten.
3. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma citronsockerlagen. Låt kallna. Blanda i körveln.
4. Frys blandningen i glassmaskin. Lägg sorbeten i en bunke och ställ i frysen minst 1 timme.
5. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna och smaksätt med citronsaft och likör.
6. Skala, halvera och skrapa kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Skala, kärna ur och tärna melonen. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor som sedan skärs i bitar. Blanda frukten med sockerlagen.
7. Fördela salladen i skålar och toppa med sorbeten.

Recept från