Körvel- och citronsorbet med gurk- och melonsallad

En fantastisk smakkombination, frisk och syrlig och väl värd att prova. Sorbeten passar också mycket bra som mellanrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 2,5 dl citron - pressad
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g glykos - eller honung
  • 3,5 dl vatten
  • 2 msk körvel - färsk hackad

Gurk- och melonsallad

  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 msk limoncello (citronlikör) - (italiensk citronlikör)
  • 0,5 gurka
  • 0,5 galiamelon - (500 g)
  • 1 blodgrape
  • 1 kruka körvel - plockad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp citronsaft, socker, glykos och vatten.

  3. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma citronsockerlagen. Låt kallna. Blanda i körveln.

  4. Frys blandningen i glassmaskin. Lägg sorbeten i en bunke och ställ i frysen minst 1 timme.

  5. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna och smaksätt med citronsaft och likör.

  6. Skala, halvera och skrapa kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Skala, kärna ur och tärna melonen. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor som sedan skärs i bitar. Blanda frukten med sockerlagen.

  7. Fördela salladen i skålar och toppa med sorbeten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!