Korv stroganoff – klassiskt recept i ny kryddig tappning

Spännande recept på korv stroganoff med spiskummin och rökt paprika
Korv stroganoff med lite extra sting av rökig paprika och spiskummin
Korv stroganoff med lite extra sting av rökig paprika och spiskummin Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 krm spiskummin - mald
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk gräslök - finhackad

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Strimla korven. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  2. Stek korven i smör i en stor stekpanna tills den får färg. Tillsätt lök, paprika och kryddor och stek tills löken är mjuk.

  3. Tillsätt tomatpurén och låt steka med ca 1 minut. Häll i krossad tomat och vatten. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

  4. Tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare ca 10 min.

  5. Strö gräslök över stroganoffen och servera med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!