4.14.14.14.14.1

Ta din korv stroganoff till en ny nivå med rökig paprika och en nypa spiskummin!

För 4 personer

Ingredienser

600 g falukorv
1 gul lök
1 röd paprika
2 msk smör
2 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
2 krm mald spiskummin
1/2 tsk timjan
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater, (400 g)
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk gräslök, finhackad

Tillbehör

ris

30 min

Kryffig korv stroganoff – gör så här:

  1. Strimla korven. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Stek korven i smör i en stor stekpanna tills den får färg. Tillsätt lök, paprika och kryddor och stek tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt steka med ca 1 minut. Häll i krossad tomat och vatten. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare ca 10 min.
  5. Strö gräslök över stroganoffen och servera med kokt ris.