Korv stroganoff – klassiskt recept i ny kryddig tappning
Spännande recept på korv stroganoff med spiskummin och rökt paprika
Ingredienser
- 600 g falukorv
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 2 msk smör
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 0,5 tsk chilipulver
- 2 krm spiskummin - mald
- 0,5 tsk timjan
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk tomater - krossade (400 g)
- 1 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 msk gräslök - finhackad
Tillbehör
- ris
Gör så här
-
Strimla korven. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
-
Stek korven i smör i en stor stekpanna tills den får färg. Tillsätt lök, paprika och kryddor och stek tills löken är mjuk.
-
Tillsätt tomatpurén och låt steka med ca 1 minut. Häll i krossad tomat och vatten. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
-
Tillsätt grädden och låt sjuda ytterligare ca 10 min.
-
Strö gräslök över stroganoffen och servera med kokt ris.