1 timme + tillagningstid
Korv med två smaksättningar – gör så här:
- Koka potatisen mjuk. Skala och låt kallna. Koka upp mjölken och låt den kallna.
- Skär köttet i mindre bitar. obs: det ska inte putsas. Mal kött och potatis i en köttkvarn. Blanda med mjölken. Krydda med salt och peppar. Dela upp färsen i två bunkar.
- Julkorv: Blanda den ena färsen med senapsfrön, kryddpeppar och ingefära. Gör ett stekprov* och kontrollera att färsen är lagom kryddad.
-
Chilikorv: Hacka persiljan. Smaksätt den andra färsen med persilja, paprikapulver, anchochilipulver och cayenne-
peppar. Skala och pressa i vitlöken. Gör ett stekprov och kontrollera att färsen är lagom kryddad. - Skölj igenom fjälstren med kallt vatten. Fyll först julkorvssmeten i fjälster och knyt till ca 25 cm långa korvar. Fyll sedan chilikorvssmeten i resten av fjälstren och knyt till ca 15 cm långa korvar.
- Frys in korven eller tillaga den direkt. Julkorven pickas och sjuds i lättsaltat vatten med lagerblad och kryddpeppar ca 15 min. Chilikorven pickas och steks på medelstark värme runt om ca 15 min.
*Ta en liten klick korvsmet och stek i smör i en stekpanna.
Foto: Charlie Drevstam