Korv med rotfrukter och senap

Ett helt paket soppgrönsaker med allt i ett går åt till korvgrytan. Korven innehålller bara 7 % fett.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g må gott (scan) - korv
  • 1 pkt soppgrönsaker - purjolök/morot/rotselleri/palstern. 500g
  • 2 potatis - (150 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 msk skånsk senap - grov
  • timjan - färsk
  • 30 g rågbröd - per portion

Gör så här

  1. Ansa, skala och skiva rotfrukterna och purjolöken. Koka upp vatten och smula ner buljongtärningen. Tillsätt lagerblad och timjan. Koka rotfrukterna i hönsbuljong 6–8 min.

  2. Skiva korven och lägg ner den med rotfrukterna när ca 3 min återstår av koktiden. Smaka av med salt och peppar

  3. Servera med senap och garnera ev med färsk timjan. Ca 444 kcal/portion varav ca 15 g fett ca 68 g kolhydrater ca 19 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!