00000

Korv med potatis och ättiksgyrka i senapsdressing.

För 4 portioner

Ingredienser

800 g fast potatis
1 1/2 msk senap
1 1/2 msk flytande honung
1 msk vatten
3 1/2 msk vit balsamvinäger
3 msk olivolja
1 rödlök
130 g ättiksgurka alt cornichons
1 kruka färsk basilika
4 korvar, t ex lunchkorvar, 400 g
salt + nymald svartpeppar

20 min

Korv med potatis och ättiksgurka

 

1. Koka potatisen och låt den svalna något.
2. Blanda senap, honung, vatten, vinäger, 
1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar i en skål. Vispa i oljan, lite i taget. Skala och skiva löken. Blanda ner den i dressingen och låt marinera ca 10 min.
3. Hacka gurka och basilika.
4. Skala ev och skär potatisen i grova bitar. Lägg i en bunke och blanda i lök, dressing,  gurka och basilika.
5. Grilla korven och servera den med salladen.

Fler recept med: Grilla, Korv och chark, Övrigt, Svenskt