00000

Det är både gott och tidsbesparande att använda ekologiskt odlad potatis, den behöver inte skalas.

För 4 personer

Ingredienser

800 g potatis, gärna liten
1 tsk salt
1 msk olivolja + 2 msk olivolja
3 paprikor röda
3 vitlöksklyftor
3 msk persilja hackad
4 portionskorvar á 100 g (max 9 % fett)

Tillbehör:

2 dl gräddfil

Korv med krispiga paprikapotatisar

  1. Sätt ugnen på 250º. Skrubba eller borsta och skär potatisen i bitar. Blanda den med salt och 1 msk olja på ett ugnssäkert fat med bakplåts-papper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min. Rör om några gånger under tiden.
  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i 2 msk olja ca 3 minuter. Blanda i persiljan.
  3. Stek korven runt om ca 5 min.
  4. Blanda potatis och paprikafräs och servera med korv och gräddfil.

Ca 510 kcal
per portion 27 g fett  16 g protein
50 g kolhydrater