1 timme
- Ketchup: Koka upp vatten i en kastrull. Skålla tomaterna tills skalet spricker. Skala dem och hacka dem grovt. Används konserverade tomater behöver de inte skållas eller skalas. Skala och hacka lök och vitlök.
- Lägg alla ingredienser i en stor kastrull. Koka utan lock på medelvärme ca 30 min. Rör om då och då. Mixa med mixerstav.
- Häll upp den varma ketchupen på rengjorda burkar eller flaskor. Låt kallna.
- Senap: Lägg fröna i en kastrull och häll över vattnet. Låt koka upp. Mixa med mixerstav ca 2 min, till en slät kräm. Tillsätt pepparroten och mixa snabbt. Häll i olja, vinäger och honung. Mixa senapen till jämn konsistens. Det är både fint och gott om några senapsfrön fortfarande får vara hela. Krydda med salt.
- Häll senapen i väl rengjorda burkar. Låt den mogna i kylen 2–3 dagar innan den serveras. Senapen håller ca 6 månader i kylen.
- Osttopping: Sätt ugnen på 200°. Grovriv osten och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills den fått fin färg. Låt kallna och smula i mindre bitar.
- Grilla korven och servera i bröd med tillbehören.