00000

Här tar vi den snabblagade genvägen till en god kikärtsröra, hummus, genom att ta en burk med kokta kikärter. Stek skivor av en korv du gillar, t ex chorizo eller kolbasz, och servera i varma pitabröd. Med korv blir tyvärr maten ganska fettrik men det finns förstås magra korvar att välja. Den som vill ha en vegetarisk rätt kan byta ut korven mot t ex tomater och aubergine.

För 4 person(er)

Ingredienser

Hummus:

410 g kikärter
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 msk persilja finhackad

Tillbehör:

400 g korv att steka, t ex chorizo
4 pitabröd
50 g sallad
1 tomat
4 msk matlagningsyoghurt

Korv i pita och hummus

1. Häll av kikärterna genom ett durkslag och skölj av dem i kallt vatten. Lägg dem avrunna i en matberedare och kör tillsammans med olivolja lite i taget till en puré.
2. Lägg kikärtsröran i en skål och blanda ner pressad vitlök, salt, peppar och finhackad persilja.
3. Stek skivor av korv. Värm pitabröden och gör i ordning blandad sallad. Servera korven i bröden tillsammans med hummus och sallad och eventuellt någon sked yoghurt på toppen.