Korv Greta

Ursprungsrätten Biff Greta är gjord av biff. Här är en god vardagsvariant med korv.
Frederik Zäll
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 550 g korv - lätt (7 %)
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 gula lökar - stora
  • 4 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 persilja - knippe

Tillbehör

  • 4 äggulor
  • saltgurka

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små tärningar. Förväll dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av. Stek potatisen mjuk i 1 msk smör i en stekpanna, ca 10 min. Krydda med salt.

  2. Skär korven i små tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda korv, lök, senap och äggula. Stek blandningen i 1 msk smör i en stekpanna ca 5 min under omrörning.

  3. Hacka persiljan. Lägg upp potatis och korv var för sig på ett serveringsfat och strö över persilja. Servera med varsin äggula och saltgurka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!