Körsbärssorbet

En härligt mörk sorbet som passar att servera till andra bär som t ex hallon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g körsbär - urkärnade
  • 2 dl vatten
  • 1 dl solbacka körsbärsvin
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk peter heering - körsbärslikör

Gör så här

  1. Blanda körsbär, vatten, körsbärsvin och socker i en kastrull och låt koka ca 5 min.

  2. Kör i en mixer till en slät massa. Passera genom en finmaskig sil och pressa med en sked igenom så mycket som möjligt.

  3. Låt saften kallna och blanda ner likör. Kör i glassmaskin till fryst konsistens. Förvara sorbet i plastskål med tättslutande lock i frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!