Körsbärssoppa

Körsbärssoppa kan även göras på färska körsbär om det är säsong. I väntan på färska körsbär används här frysta.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förp körsbär - frysta urkärnade (250 g)
  • 1 lime
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk Amaretto (mandellikör) - (mandellikör)
  • 1 dl mandelbiskvier

Gör så här

  1. Lägg körsbären i en kastrull. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Häll saften i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka upp och mixa soppan slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Låt kallna.

  3. Häll soppan i tallrikar. Strö över limeskal och biskvier och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!