4.84.84.84.84.8

Körsbärssoppa kan även göras på färska körsbär om det är säsong. I väntan på färska körsbär används här frysta.

För 4 personer:

Ingredienser

1 förpackning körsbär, frysta urkärnade (250 g)
1 lime
3 dl vatten
0,5 dl strösocker
2 msk amaretto, (mandellikör)
1 dl mandelbiskvier

10 minuter

Körsbärssoppa – gör så här:

  1. Lägg körsbären i en kastrull. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  2. Häll saften i en kastrull och tillsätt vatten och socker. Låt koka upp och mixa soppan slät med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!). Låt kallna.
  3. Häll soppan i tallrikar. Strö över limeskal och biskvier och servera.
Fler recept med: Frukt och bär