Körsbärspraliner i glas

Körsbär med två sorters chokladmousse serverade i små likörglas eller liknande blir som en chokladbit till kaffet. Glasen bör rymma 4-5 matskedar.
Allt om Mat

Mörk chokladmousse

  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kaffe - kallt
  • 100 g choklad - mörkt
  • 1 dl kesella
  • 2 dl vispgrädde

Vit chokladmousse

  • 75 g choklad - vit
  • 0,75 dl kesella
  • 1 dl vispgrädde

Körsbär

  • 175 g körsbär - urkärnade
  • 1 dl körsbärslikör - Peter Heering
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse

Gör så här

  1. Mörk chokladmousse: Vispa äggula och socker ljust och pösigt. Blanda ner kallt kaffe. Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen och därefter kesellan i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Ställ moussen kallt.

  2. Vit chokladmousse: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Blanda med kesella. Vispa grädden och vänd ner den. Ställ moussen i kylen.

  3. Körsbär:Dela körsbären om de är stora. Blanda dem med körsbärslikör i en kastrull och låt sjuda ca 2 minuter. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner det. Koka upp och låt krämen svalna.

  4. Lägg små klickar körsbärskräm i botten av glasen och sen mörk chokladmousse. Toppa med vit chokladmousse och ställ glasen kallt. Garnera eventuellt med körsbär strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!