00000

Lättgjord körsbärspaj med knaprig och lite knastrig pajdeg med råsocker.

För 8 person(er)

Ingredienser

Körsbärspaj pajdeg

1,5 dl müsli, knaprig, t ex Start
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
125 g smör, mjukt
1 dl råsocker
1 ägg

Körsbärspaj Fyllning

4 dl körsbär
0,5 dl råsocker
1 tsk Maizena majsstärkelse
0,5 tsk kanel

Körsbärspaj

1. Sätt ugnen på 200°. Blanda müsli, vetemjöl, havregryn och bakpulver. Vispa ihop smör och råsocker. Tillsätt ägget och vänd i de torra ingredienserna.
2. Vänd körsbären i råsocker, majsstärkelse och kanel och lägg dem i bottnen på en ugnssäker form. Klicka över smeten. 3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera med glass eller vaniljsås.