Körsbärspaj

Lättgjord körsbärspaj med knaprig och lite knastrig pajdeg med råsocker.
Allt om Mat

Körsbärspaj pajdeg

  • 1,5 dl müsli - knaprig, t ex Start
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smör - mjukt
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg

Körsbärspaj Fyllning

  • 4 dl körsbär
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda müsli, vetemjöl, havregryn och bakpulver. Vispa ihop smör och råsocker. Tillsätt ägget och vänd i de torra ingredienserna.

  2. Vänd körsbären i råsocker, majsstärkelse och kanel och lägg dem i bottnen på en ugnssäker form. Klicka över smeten.

  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera med glass eller vaniljsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!