Körsbärspaj med macadamianötter

Körsbärspaj med smuldeg som är underbart god i små pajformar. Körsbärspajen kan också göras i hel form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

Körsbärspaj med macadamianötter

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet i smeten och blanda i smöret.
2. Häll smeten i 10 smorda portionsformar, ca 9 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
3. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i kuber och finfördela det i bunken. Hacka chokladen och blanda ner i bunken tillsammans med de hela nötterna.
4. Vänd körsbären i socker och majsstärkelse. Lägg bären på bottnen och täck med smulorna.
5. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt pajen svalna på galler. Servera gärna med glass.

Recept från