Körsbärspaj med smuldeg som är underbart god i små pajformar. Körsbärspajen kan också göras i hel form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

För 10 småpajer

Ingredienser

40 g smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl

Smulpaj

1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
100 g smör
50 g mörk choklad (70 %)
100 g macadamianötter eller hasselnötter

 Fyllning körsbärspaj

4 dl körsbär urkärnade (300 g)
2 msk strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse

tillbehör

glass

Körsbärspaj med macadamianötter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet i smeten och blanda i smöret.
  2. Häll smeten i 10 smorda portionsformar, ca 9 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär smöret i kuber och finfördela det i bunken. Hacka chokladen och blanda ner i bunken tillsammans med de hela nötterna.
  4. Vänd körsbären i socker och majsstärkelse. Lägg bären på bottnen och täck med smulorna.
  5. Grädda mitt i ugnen 30-35 min. Låt pajen svalna på galler. Servera gärna med glass.
    korsbarspaj
Fler recept med: Bakning, Efterrätt och dessert, Pajer