Körsbärsmuffins

Recept på körsbärsmuffins. Dessa muffins blir bäst i en teflonform för 12 muffins.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,25 dl strösocker
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl mjölk
  • 200 g körsbär - urkärnade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa smör och socker ca 1 minut. Vispa ner äggen ett i taget och blanda i mjölken.

  3. Rör ner äggsmeten i skålen med mjölblandningen. Fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna.

  4. Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela dem på smeten i muffinsformarna. Klicka över resten av smeten och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!