Körsbärskräm

En klassisk kräm som får extra god smak av körsbärsvin. Den bör serveras kall och gärna med en klick vispad grädde.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g körsbär - urkärnade
  • 2,5 dl solbacka körsbärsvin
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron - rivet skal
  • 1 kanelstång - liten
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)

Till servering

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Skär de urkärnade körsbären i halvor eller kvartar om de är stora. Blanda dem i en kastrull med vin, socker, citronskal och kanel. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter.

  2. Blanda ut majsstärkelsen i citronsaften och rör ner det i den varma krämen. Koka upp krämen under omrörning och häll upp den i en skål att kallna. Ta upp kanelstången.

  3. Servera krämen kall med lite vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!