Körsbärsglass med mörk choklad

Körsbär och mörk choklad är gott tillsammans, här har körsbärssmaken förstärkts med likör och alltsammans blandas med vaniljglass.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g choklad - mörk
  • 1 dl körsbärssylt
  • 1,5 msk körsbärslikör
  • 0,5 l vaniljglass
  • 1 msk mandel - flagad

Gör så här

  1. Hacka chokladen grovt. Blanda sylt och likör. Rör ner allt i glassen. Häll glassmeten i en liten skål. Täck med plastfolie. Frys minst 3 timmar.

  2. Rosta mandeln i torr stekpanna någon minut. Temperera glassen ca 15 minuter i kylen. Servera med flagad mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!