Körsbärsfocaccia

00000

Recept på körsbärsfocaccia. Får du inte tag på körsbär, ta blåbär eller hallon.

För 30 bitar:

Ingredienser

25 g jäst, för söta degar
5 dl mjölk
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kardemumma, nystött
1 tsk bittermandelextrakt
0,5 tsk salt
10 dl vetemjöl, (600 g)
3 msk rapsolja
300 g körsbär, utan kärnor

Garnering:

0,5 dl sötmandel, hackad
0,5 dl pärlsocker

20 minuter + 1 1/2 timme jäsning + 25 minuter i ugn

Körsbärsfocaccia — gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölk och smör med socker, vaniljsocker, kardemumma, bittermandel och salt. Häll mjölkblandningen över jästen och blanda.
  2. Tillsätt mjölet, arbeta till en lös deg i degblandare. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. 
  3. Stjälp upp degen i en oljad liten långpanna, 20 x 30 cm, och tryck ner körsbären. Strö på mandel och pärlsocker. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Låt svalna på galler.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt