Körsbärsclafoutis med rom

00000

Recept på körsbärsclafoutis med rom. Fransk dessertklassiker med lite tyngd och mycket smak som passar lika bra på fikabordet. Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

För 8 personer:

Ingredienser

500 g körsbär
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,75 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk
3 ägg
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl rom mörk

Garnering:

mandelflagor

Tillbehör:

lättvispad grädde

20 minuter + 45 minuter i ugn

Körsbärsclafoutis med rom — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Kärna ur körsbären. Blanda de torra ingredienserna. Häll i mjölken och vispa slätt. Tillsätt ägg, grädde och rom.
  2. Lägg körsbären i botten på en smord ugnssäker form. Häll över smeten och strö på mandelflagor.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Servera clafoutin ljummen med en klick lättvispad grädde.