Körsbärsbrylé

Här behövs 6 ugnssäkra portionsformar ca 10 cm i diameter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 ägg - gulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 200 g körsbär - urkärnade
  • 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. 1.Vispa äggulor och socker pösigt. Koka upp vispgrädden och häll den varm under vispning ner i äggvispet.

  2. Häll tillbaka blandningen i kastrullen. Värm på medelgod värme under vispning tills krämen tjocknat. Det kan ta ca 5 minuter, krämen får inte koka.

  3. Låt krämen svalna och blanda ner vaniljsocker.

  4. Om du inte har en gasolbrännare: värm ugnen till 250°. Dela stora körsbär och lägg i formarna. Fördela krämen runt bären. Strö på farin, bränn ytan med brännaren eller gratinera högt upp i ugnen ca 5 minuter tills de fått färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!