Körsbär och litchi i kokosrom med lakritsglass

Litchifrukt blandas med vanliga körsbär. Litchi har en söt och mycket aromatisk smak. Frukten härstammar från Kina.

Körsbär och litchi i kokosrom med lakritsglass

1. Koka upp socker och vatten. Tillsätt kokosrom. Lägg i litchi och körsbär. Låt ligga och dra i lagen ca 1 timme.
2. Glass: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön.
3. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka i kastrullen. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85° tills den börjar tjockna. Häll upp smeten i en bunke och kyl ner. Låt gärna glassmeten stå i kylen över natten för bästa resultat. Sila smeten och kör i glassmaskin.
4. Rippla och varva glassen i en bunke med lakritssåsen. Ställ glassen i frysen minst 1 timme.
5. ”Kula” upp glassen och servera desserten i djupa tallrikar eller portionsskålar.

Recept från