Körsbär i lag

Körsbär innehåller lite pektin, så därför blir lagen ganska tunn. Vill du ha en mer marmeladliknande konsistens går det att tillsätta lite melatin ur gul påse.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl vatten
  • 4 dl syltsocker
  • 5 dl körsbär - urkärnade (ca 300 g)

Gör så här

  1. Lägg körsbären i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 10 min.

  2. Tillsätt syltsocker och låt koka ca 2 min. Häll upp körsbären i en väl rengjord burk och låt kallna. Servera körsbären med lite av lagen till ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!