Korngrynssallad med grillade grönsaker  

Korngrynsallad med grillade grönsaker är en matig sallad. Couscous eller bulgur fungerar också bra.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 paprikor
  • 2 zucchini - gul och grön
  • 0,5 tsk salt - + 1 krm
  • 2 msk olivolja - + 1 msk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl korngryn - kokta
  • 1 tsk sambal oelek - –2 tsk
  • 70 g babyspenat

Gör så här

  1. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skiva zucchinin. Blanda grönsakerna med 2 msk olja.

  2. Grilla grönsakerna runt om tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar och lägg dem i en skål.

  3. Blanda grynen med 1 msk olja, sambal oelek och 1 krm salt. Tillsätt grönsakerna och vänd ihop med spenaten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!