00000

30 min Korngryn är en lite bortglömd råvara som kommit bort sig bland all pasta och ris. Korngryn passar i både soppor och sallader.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl korngryn krossade
7 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 burk kidneybönor (á 410 g)
1 rödlök
2 salladslökar
250 g körsbärstomater
3 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald
2 rågsiktsbröd skivor, per person

Korngryns- och bönsallad

1. Koka korngrynen i grönsaksbuljongen under lock ca 25 min.
2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva rödlöken. Skiva salladslöken. Halvera tomaterna. Blanda korngrynen med kidneybönor, rödlök,
salladslök och körsbärstomater.
3. Häll på olivolja. Strö över salt och svartpeppar. Servera med bröd.