00000

Långa, smala, knaprigt söta skorpor finns alltid att få hos Disa i kaféet. Här är de smaksatta med koriander. Ibland varierar hon
degen lite och smaksätter med lavendel, ibland med timjan eller pomerans.

För 50 skorpor

Ingredienser

3 ägg
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl socker
50 g smör, smält
100 g hasselnötter, grovt hackade
1 tsk koriander, mald
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl

Pensling

1,5 msk filmjölk

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ägg, sirap och socker pösigt. Tillsätt smöret.
3. Blanda nötter, koriander, vaniljsocker och bakpulver med det mesta av mjölet. Blanda ner det i äggsmeten. Tillsätt mjöl till en fast och hanterbar deg.
4. Dela degen i 3 delar. Rulla till längder, 3-4 cm tjocka.
Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta ut dem något (6-7 cm).
5. Grädda mitt i ugnen tills de blir gyllenbruna, 15- 20 minuter.
6. Lossa och skär rullarna medan de fortfarande är varma till smala skorpor på skrå.
7. Sänk ugnsvärmen till 50° och torka skorporna ca 3 tim eller över natten.

Fler recept med: Kakor och bullar, Övrigt, Picknick