Koriander-sriracha

Recept på koriander-sriracha. Läcker sås som ger maten extra koriandersmak.
Recept på koriander-sriracha.
Recept på koriander-sriracha. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 jalapeño
  • 1 gul lök
  • 3 limeblad
  • 1 dl vatten
  • 3 msk lime - pressad
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1,5 kruka koriander
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Kärna ur och strimla chilin. Skala och skiva löken. Lägg chili, lök och limeblad i en kastrull och tillsätt vatten, limesaft och socker. Låt koka upp.

  2. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner i ka-strullen. Låt koka ca 5 min. Mixa röran med koriander och olja. Krydda med salt och låt kallna. 

Recept av Sebastian Schauermann

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!