Koriander- och pinjekräm

En lyxig kräm, med pinjenötter som bas-ingrediens! Kombineras med mustig muskot, koriander och nötig sesamolja.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 100 g pinjenötter
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk sesamolja
  • 1 dl vatten
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 krm muskot - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg nötter, koriander, sesamolja och vatten i en skål. Mixa till en slät kräm.

  2. Tillsätt limesaft. Krydda med muskot, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!