Koriander- och myntadipp

En mångsidig och god sås som bland annat passar till samosas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g koriander - färsk
  • 50 g mynta - färsk
  • 1 chili - grön, t ex spansk peppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk vatten
  • 1,5 msk lime - pressad
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl matyoghurt

Gör så här

  1. Lägg koriander, mynta, chili och skalad vitlök i en mixer och mixa till en slät smet.

  2. Tillsätt vatten, lime, socker och salt. Mixa ytterligare 30 sekunder.

  3. Blanda de mixade örterna med yoghurt. Tips! Dippen är fräschast nygjord men håller upp till en vecka i kylskåpet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!