Koreanska pannkakor

Gör egna koreanska pannkakor, och doppa i en god sesamsås!
Recept på koreanska plättar.
Recept på koreanska plättar. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 4 dl vatten
  • 4 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk misopasta - ljus
  • 4 dl kimchi
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • 100 g sjögrässallad

Gör så här

  1. Skär broccolin i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet, låt rinna av väl.

  2. Vispa ihop mjöl, vatten och ägg till en jämn smet.

  3. Tillsätt broccoli, pressad vitlök, miso, kimchi och salt.

  4. Klicka smeten i en stekpanna med olja. Stek plättarna ca 2 min på varje sida. Lägg upp på fat och garnera med sjögrässallad.

• 

Tips! Dippa gärna de koreanska pannkakorna i en god sesamsås:

1 salladslök

1/2 dl japansk soja

3 msk sesamolja

1/2 msk färsk hackad ingefära

1 vitlöksklyfta, pressad

1 1/2 msk sesamfrön

1/2 tsk chiliflakes

Recept till en asiatisk buffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!