Koreanska pannkakor

4.64.64.64.64.6

Gör egna koreanska pannkakor, och doppa i en god sesamsås!

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g broccoli
3 dl vetemjöl, (180 g)
4 dl vatten
4 ägg
2 vitlöksklyftor
3 msk misopasta, ljus
4 dl kimchi
0,5 tsk salt

Garnering:

100 g sjögrässallad

40 minuter

Koreanska pannkakor – gör så här:

  1. Skär broccolin i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet, låt rinna av väl.
  2. Vispa ihop mjöl, vatten och ägg till en jämn smet.
  3. Tillsätt broccoli, pressad vitlök, miso, kimchi och salt.
  4. Klicka smeten i en stekpanna med olja. Stek plättarna ca 2 min på varje sida. Lägg upp på fat och garnera med sjögrässallad.
  • Dryck till asiatisk mat och asiatisk buffe

    Veteöl med mild beska är ett gott dryckesval till den här menyn. Det passar också bra med ett vitt vin med någon druvsötma.

    • Öl: Wisby Weisse (1459) Sverige, 28 kr. (50 cl) Veteöl med friska drag, toner av syrliga aprikoser och mild beska. Vitt
    • Vin: Dr L Riesling 2015 (7218) Tyskland, 89 kr. Halvtorrt med frisk smak, drag av päron, honungsmelon och fräsch citrus.
    • Alkoholfritt: Grönt te med sin milda, rena och lätt gräsiga smak är en höjdare till den här buffén.

    Tips! Dippa gärna de koreanska pannkakorna i en god sesamsås:
    1 salladslök
    1/2 dl japansk soja
    3 msk sesamolja
    1/2 msk färsk hackad ingefära
    1 vitlöksklyfta, pressad
    1 1/2 msk sesamfrön
    1/2 tsk chiliflakes

Recept till en asiatisk buffé: