Koreanska plättar

Recept på koreanska plättar. Stek plättarna samma dag.  

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

500 g broccoli
3 dl vetemjöl (180 g)
4 dl vatten
4 ägg
2 vitlöksklyftor
3 msk misopasta ljus
4 dl kimchi
0,5 tsk salt

Garnering:

100 g sjögrässallad

40 minuter

Recept: Koreanska plättar

  1. Skär broccolin i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av vattnet, låt rinna av väl.
  2. Vispa ihop mjöl, vatten och ägg till en jämn smet.
  3. Tillsätt broccoli, pressad vitlök, miso, kimchi och salt.
  4. Klicka smeten i en stekpanna med olja. Stek plättarna ca 2 min på varje sida. Lägg upp på fat och garnera med sjögrässallad.

Recept av: Ulla Karlström