Koreanska nudlar med kycklingfärs

Koreanska nudlar med kycklingfärs är en snabblagad vardagsrätt. Nudlarna är smaksatta med hoisinsås, en sötstark sojabönssås som innehåller bland annat chili och sesamolja.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 180 g risnudlar
  • 3 morötter
  • 2 rödlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hoisinsås
  • 0,5 dl soja - japansk + ev extra till servering
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.

  2. Skala och strimla morötter och rödlök. Skala och strimla vitlöken. Blanda vitlök, hoisinsås, soja och 1 msk vinäger.

  3. Stek morötter och rödlök i 2 msk olja ca 3 min. Stek färsen för sig i 2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1 tsk salt. Blanda ner färsen i grönsakerna och tillsätt nudlar och sås och låt allt bli varmt. Servera med koriander och eventuellt extra soja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!