Koreansk vegotaco

Koreansk vegotaco kan lagas med olika alternativa protein. Filébitar finns i frysdisken och påminner mycket om kycklingfilé. Ta gärna fram dem en stund före tillagning så att de hinner börja tina.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 320 g filébitar - frysta (Hälsans kök)
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 msk rapsolja
  • 1 jalapeño

Bulgogimarinad

  • 2 msk soja - japansk
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 msk ingefära - färsk, riven
  • 1 msk strösocker

Kålsallad

  • 300 g rödkål
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm salt

Dressing

  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 msk srirachasås
  • 1 msk lime - pressad

Tillbehör

  • 1 förp tortillabröd - små (200 g)
  • 1 dl kimchi
  • 50 g mâchesallad
  • 1 dl sjögräschips - (Risbergs)
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Ansa och skär champinjonerna i klyftor. Dela på filébitarna så att de blir jämnstora. Blanda en marinad av soja, sesamolja, ingefära och socker. Lägg ner champinjoner och filébitar och vänd om så att allt blandas. Låt stå ca 10 min. Kärna ur och skiva jalapeñon tunt.

  2. Kålsallad: Hyvla kål fint på mandolin eller med en osthyvel. Blanda den med vinäger, sesamolja, socker och salt.

  3. Dressing: Rör samman alla ingredienser till dressingen.

  4. Stek svamp och filébitar i olja tills de får fin brynt färg. Värm tortillabröden i mikron. Servera de nystekta svamp- och filébitarna med tortillabröd, jalapeño, kålsallad, dressing, kimchi, sallad, sjögräschips och koriander.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!