3.73.73.73.73.7

Koreansk vegotaco kan lagas med olika alternativa protein. Filébitar finns i frysdisken och påminner mycket om kycklingfilé. Ta gärna fram dem en stund före tillagning så att de hinner börja tina.

För 4 personer:

Ingredienser

320 g filébitar, frysta (Hälsans kök)
250 g skogschampinjoner
1 msk rapsolja
1 jalapeñochili

Bulgogimarinad:

2 msk soja, japansk 
1,5 msk
1 msk sesamolja
1 msk strösocker

Kålsallad:

300 g rödkål
2 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
2 tsk strösocker
1 krm salt

Dressing:

1,5 dl gräddfil
0,5 dl majonnäs
1 tsk vitlökspulver
1 msk srirachasås
1 msk lime, pressad

Tillbehör:

1 förpackning tortillabröd, små (200 g)
1 dl kimchi
50 g mâchesallad
1 dl sjögräschips, (Risbergs)
1 kruka koriander

35 minuter

Koreansk vegotaco – gör så här:

  1. Ansa och skär champinjonerna i klyftor. Dela på filébitarna så att de blir jämnstora. Blanda en marinad av soja, sesamolja, ingefära och socker. Lägg ner champinjoner och filébitar och vänd om så att allt blandas. Låt stå ca 10 min. Kärna ur och skiva jalapeñon tunt.
  2. Kålsallad: Hyvla kål fint på mandolin eller med en osthyvel. Blanda den med vinäger, sesamolja, socker och salt.
  3. Dressing: Rör samman alla ingredienser till dressingen.
  4. Stek svamp och filébitar i olja tills de får fin brynt färg. Värm tortillabröden i mikron. Servera de nystekta svamp- och filébitarna med tortillabröd, jalapeño, kålsallad, dressing, kimchi, sallad, sjögräschips och koriander.