4.34.34.34.34.3

Be att få köttet malt i butiken eller mal det själv hemma i köttkvarn. Chilimajonnäs finns av flera olika märken.

För 2 personer:

Ingredienser

250 g nötkött, av bra kvalitet, t ex innanlår
0,5 liten rödlök
2 salladslök
0,5 kruka koriander
1 msk senap, koreansk eller amerikansk, eller annan osötad senap
1,5 tsk sesamolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Sallad:

50 g blandad sallad
1 bit gurka, (ca 5 cm)
4 rädisor
2 tsk yuzuvinäger
1 tsk olivolja
1 krm salt

Garnering:

0,5 kruka koriander
0,5 tsk sesamfrön, vardera av svarta och ljusa

Tillbehör:

0,5 dl chilimajonnäs
pommes frites

20 minuter

 

Koreansk råbiff med pommes – gör så här:

  1. 1. Mal köttet, om du inte fått det malet i butiken. Skala och finhacka rödlöken. Finstrimla 1 salladslök. Grovhacka koriandern.
  2. Blanda köttet med rödlök och salladslök, koriander, senap och sesamolja. Krydda med salt och peppar.
  3. Sallad: Hyvla gurka och rädisor tunt, gärna på mandolin. Blanda salladen med gurka och rädisor och lägg i skålar. Rör ihop yuzuvinäger, olja och salt. Häll dressingen över salladen.
  4. Fördela råbiffen på tallrikar. Strimla 1 salladslök. Ringla majonnäsen över råbiffen och strö på salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med pommes frites.

Foto Ulrika Pousette 1/18