Koreansk kyckling på baguette

Koreansk gochujang kyckling på baguette är en matig och smakrik macka. Den koreanska kryddan gochujang ger en stark och fruktig chilismak.

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 rödlök
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk gochujang pasta - + 1/2 msk
  • 4 msk soja - japansk

Tillbehör

  • 1 dl majonnäs
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 kruka koriander
  • sallad
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Blanda ättika, socker och 1/2 dl vatten. Lägg ner löken och låt ligga fram till servering.

  2. Putsa kycklinglårfilén och skär den i mindre bitar. Blanda med skalad och riven vitlöksklyfta, 2 msk gochujang-pasta och soja. Låt marinera ca 10 min. Stek kycklingen i 1/2 msk olja tills den är genomstekt, ca 5 min.

  3. Blanda majonnäs, 1/2 msk gochujang-pasta och 1 krm salt. Skär baguetten på längden. Fördela salladen på bröden. Lägg på kyckling och picklad lök. Ringla över gochujang-majonnäs. Garnera med koriander. Lägg på locket.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!