Koreansk kyckling på baguette

44444

Koreansk gochujang kyckling på baguette är en matig och smakrik macka. Den koreanska kryddan gochujang ger en stark och fruktig chilismak.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
1 rödlök
1 msk ättiksprit, (12 %)
2 msk strösocker
1 vitlöksklyfta
2 msk gochujang-pasta, + 1/2 msk
4 msk soja, japansk

Tillbehör:

1 dl majonnäs
1 surdegsbaguette
1 kruka , koriander
sallad, rapsolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Koreansk kyckling på baguette – gör så här:

  1. Skala och strimla löken. Blanda ättika, socker och 1/2 dl vatten. Lägg ner löken och låt ligga fram till servering.
  2. Putsa kycklinglårfilén och skär den i mindre bitar. Blanda med skalad och riven vitlöksklyfta, 2 msk gochujang-pasta och soja. Låt marinera ca 10 min. Stek kycklingen i 1/2 msk olja tills den är genomstekt, ca 5 min.
  3. Blanda majonnäs, 1/2 msk gochujang-pasta och 1 krm salt. Skär baguetten på längden. Fördela salladen på bröden. Lägg på kyckling och picklad lök. Ringla över gochujang-majonnäs. Garnera med koriander. Lägg på locket.
Kökstips! Pastan kan bytas ut mot sambal badjak.