Koreansk färs med krispig rödkål

Recept på koreansk färs med krispig rödkål. Snabblagat, vegetariskt och mycket smakrikt!
Petra Lindstrand
Recept på koreansk färs med krispig rödkål.
Recept på koreansk färs med krispig rödkål. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 g sojafärs - eller vegofärs

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe salladslök
  • 4 msk soja - ljus
  • 2 msk socker - gärna rårörsocker
  • 3 msk sesamfrön - oskalade
  • 1,5 msk sesamolja
  • 0,5 msk rapsolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Rödkålssallad

  • 300 g rödkål
  • 1 msk sesamfrön - oskalade

Tillbehör

  • 4 ägg
  • 3 dl råris - eller basmatiris

Gör så här

  1. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Strimla salladslöken, spara lite av det gröna till garnering. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden. Krydda med 2 krm peppar.

  2. Blanda färs, marinad och 1 dl vatten i en het panna. Rör om och stek på medelvärme ca 5 min.

  3. Sallad: Hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda med 2 msk vinäger, 2 msk socker och 1/2 tsk salt. Låt stå ca 5 min. Strö över den sparade salladslöken och sesamfrön.

  4. Stek äggen på ena sidan på medelvärme i 1/2 msk olja. Krydda med 1 krm salt.

  5. Servera färsen med kålsallad, ägg och ris.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!