Konjakstryffel

Konjakstryffel kan även smaksättas med päronkonjak.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 250 g choklad - mörk (70 %)
  • 0,75 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk konjak
  • 2 tsk honung

Garnering

  • 100 g choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädde, smör, konjak och honung. Häll blandningen över chokladen och blanda till en slät smet. Häll smeten i en vid form täckt med plastfolie, ca 15 x 20 cm. Ställ ­formen i kylen.

  2. Forma tryffeln till runda kulor i önskad storlek. Finriv chokladen till garnering. Rulla tryffeln i chokladen. Förvara svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!