3.83.83.83.83.8

Konjakstryffel passar perfekt till en kopp kaffe. För en mer handgjord touch ”nyper” vi ihop tryffeln till ojämna bollar istället för att rulla dem.  

För 25 tryfflar:

Ingredienser

225 g choklad, mörk (60–70 % kakaohalt)
1,5 dl vispgrädde
25 g smör, rumsvarmt
1 msk konjak, –2 msk

Garnering:

florsocker, eller kakao

20 minuter + tid att stelna

Konjakstryffel – gör så här:

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå 2–3 min utan att röra.
  2. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Tillsätt konjaken. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen.
  3. Ta en sked och gröp ut små bitar när krämen är så pass fast att den går att forma. Nyp ihop tryffelbitarna till bollar. Rulla dem i florsocker eller kakao. Förvara tryffeln i en tätslutande burk i kylen. Det går även bra att frysa in den.
    pren

Fler recept med: Choklad, Godis, Jul, Julgodis