Konjaksmarinerade grillspett med sötpotatis och dijoncrème – gör så hä:
- Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Blanda samman alla ingredienser till marinaden i dubbla plastpåsar. Putsa köttet från hinnor och fett och skär det sedan i ca 3 x 3 cm stora bitar. Lägg köttet i marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylskåp ca 1 dygn.
- Crème: Finhacka dragon och blanda med crème fraiche, senap och honung. Smaka av med konjak, salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
- Blötlägg grillspett av trä ca 15 min. Trä köttbitarna på spetten.
- Skölj sötpotatisen och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Pensla dem med olivolja och strö över salt. Grilla dem mjuka ca 5 min på varje sida. Halvera citronerna och grilla dem hastigt. Ta upp och håll dem varma i aluminiumfolie.
- Grilla köttspetten ca 3 min på varje sida. Servera spetten med sötpotatis, dijoncrème, citron och citronolivolja.