00000

Den här rätten passar som en förrätt eller mellanrätt. Vi har använt finstyckade griskinder utan fett runt om.

För 6 pers

Ingredienser

Konfiterad griskind

1 kilo griskinder
1/2 dl vitvinsvinäger
5 dl olivolja
5 dl rapsolja
5 vitlöksklyftor
5 lagerblad
10 svartpepparkorn
2 rosmarinkvistar
1 msk flingsalt

Senapsdressing

2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
4 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 krm nymald svartpeppar
2 msk finstrimlad bladpersilja

Sallad

1 syrligt äpple
2 huvuden romansallad

30 min + 1 timme i ugn

1. Putsa bort fetthinnorna på kinderna. Häll vinäger och olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, lagerblad, peppar och rosmarin.

2. Lägg ner kinderna och koka upp. Dra ner till medelvärme och koka ca 1 timme utanlock. Låt kinderna svalna i lagen.

3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Skär äpplet i grova bitar. Skölj och bryt salladen i bitar.

4. Ta upp kinderna ur oljan och torka av dem med hushållspapper. Stek eller grilla dem i grillpanna så att de blir frasiga. Strö översalt

5. Servera med sallad och senapsdressing.

Tips: Om du inte ska äta kinderna direkt kan de förvaras i en burk med tätt slutande lock ca 5 dagar.