2.52.52.52.52.5

Härlig kompott med rabarber, jordgubbar och kaksmul. Kan det bli godare? Vi garnerade med förgätmigej.

För 6 personer:

Ingredienser

500 g jordgubbar
300 g rabarber
1,5 dl rårörsocker
0,5 tsk vaniljpulver, bourbon

Limeyoghurtgrädde:

1 dl vispgrädde
1 dl yoghurt, turkisk
0,5 lime

Garnering:

2 kakor, t ex havrekakor eller bondkakor
ev ätbara blommor, t ex förgätmigej eller nyponrosblad

40 minuter

Kompott – gör så här:

  1. Ansa och snoppa jordgubbarna. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm långa bitar.
  2. Lägg jordgubbar och rabarber i en kastrull, tillsätt socker och vaniljpulver. Låt det koka ihop på svag värme utan lock ca 35 min. Låt kompotten kallna.
  3. Limeyoghurtgrädde: Vispa grädden och blanda med yoghurten. Skölj limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda ner skalet i gräddyoghurten.
  4. Fördela kompotten i glas eller skålar och toppa med limeyoghurtgrädde. Smula över kakorna och garnera gärna med ätbara blommor. Servera.