30 minuter
Kolja med rödbetor i brynt smör- och balsamsky och sommargrynsallad – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Blanda med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Koka grynen enligt anvisning på förpackning.
- Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen 10–12 min.
- Repa och grovhacka dillen. Vänd ihop den marinerade fänkålen med dill och spenat.
- Skär rödbetorna i klyftor. Bryn smöret i en stekpanna tills det slutat skumma och doftar nötigt. Sänk värmen. Tillsätt honung, 1 msk vinäger och 1 krm salt. Lägg i rödbetorna och låt dem bli varma i smöret.
- Servera fisken med gryn, fänkålsssallad, rödbetor och sås.