20 minuter + 10 minuter i ugn
Kolja med potatis- och broccolistomp och brynt ansjovissmör – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skär broccolin i mindre bitar och låt dem koka med potatisen ca 3 min. Låt potatis och broccoli rinna av och stöt dem med en potatisstöt. Blanda i 25 g smör och krydda med 1/2 tsk salt.
- Skär koljafilén i portionsbitar. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
- Låt ansjovisen rinna av och finhacka den. Hacka dillen.
- Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 2 min.
- Bryn 75 g smör. Blanda i ansjovis och dill. Häll smöret över fisken och servera med stomp och morötter.