4.74.74.74.74.7

Kolja med potatis- och broccolistomp och brynt ansjovissmör passar till både vardag och fest. Får du inte tag på kolja kan den ersättas med torsk, sej eller spättafiléer.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g koljafilé
800 g potatis
250 g broccoli
25 + 75 g smör
3
1 burk ansjovisfiléer, (125 g)
1 kruka dill
salt, nymald svartpeppar

20 minuter + 10 minuter i ugn

Kolja med potatis- och broccolistomp och brynt ansjovissmör – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skär broccolin i mindre bitar och låt dem koka med potatisen ca 3 min. Låt potatis och broccoli rinna av och stöt dem med en potatisstöt. Blanda i 25 g smör och krydda med 1/2 tsk salt.
  2. Skär koljafilén i portionsbitar. Krydda fisken med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Låt ansjovisen rinna av och finhacka den. Hacka dillen.
  4. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 2 min.
  5. Bryn 75 g smör. Blanda i ansjovis och dill. Häll smöret över fisken och servera med stomp och morötter.