4.54.54.54.54.5

Kolja med citronsmör och kapris är ett mycket lättlagat recept som även passar fint som bjudrätt. Klart på bara 20 minuter!

För 4 personer:

Ingredienser

500 g koljafilé
75 g smör
1 citron
50 g pinjenötter
300 g gröna bönor, färska
3 msk kapris
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

800 g potatis, kokt

20 minuter

Kolja med citronsmör och kapris – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är vit och fast.
  2. Smält smöret. Sänk värmen och låt det bli brynt, 5–10 min.
  3. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal från citronen och pressa ut  1/2 dl saft. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, passa noga så att de inte bränns.
  4. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av.
  5. Fördela fisk och bönor på tallrikar. Vispa ner citronskal, citronsaft och kapris i det brynta smöret. Häll smöret över fisken och strö över pinjenötter. Servera med kokt potatis.