Kolja med citronsmör och kapris
Ingredienser
- 500 g koljafilé
- 75 g smör
- 1 citron
- 50 g pinjenötter
- 300 g gröna bönor - färska
- 3 msk kapris
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 800 g potatis - kokt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är vit och fast.
-
Smält smöret. Sänk värmen och låt det bli brynt, 5–10 min.
-
Skölj citronen i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal från citronen och pressa ut 1/2 dl saft. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, passa noga så att de inte bränns.
-
Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av.
-
Fördela fisk och bönor på tallrikar. Vispa ner citronskal, citronsaft och kapris i det brynta smöret. Häll smöret över fisken och strö över pinjenötter. Servera med kokt potatis.