Kolja med citronsmör och kapris

Kolja med citronsmör och kapris är ett mycket lättlagat recept som även passar fint som bjudrätt. Klart på bara 20 minuter!
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g koljafilé
  • 75 g smör
  • 1 citron
  • 50 g pinjenötter
  • 300 g gröna bönor - färska
  • 3 msk kapris
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är vit och fast.

  2. Smält smöret. Sänk värmen och låt det bli brynt, 5–10 min.

  3. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv 1 tsk skal från citronen och pressa ut  1/2 dl saft. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, passa noga så att de inte bränns.

  4. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt rinna av.

  5. Fördela fisk och bönor på tallrikar. Vispa ner citronskal, citronsaft och kapris i det brynta smöret. Häll smöret över fisken och strö över pinjenötter. Servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!