Kolbulle med dulche de leche och rårörd chialingonsylt

Kolbulle med dulche de leche och rårörd chialingonsylt är en klassisk rätt på helt nytt sätt. Tillbehören uppgraderar kolbullen till rena lyxdesserten.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 1 dl kakao
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör

Rårörd chialingonsylt

  • 200 g lingon - frysta och tinade
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk chiafrön

Garnering

  • 0,5 burk hasselnötskräm - t ex nutella
  • 0,5 burk dulce de leche - (à 397 g)
  • 4 msk lingon

Tillbehör

  • 0,5 burk vaniljkesella - (à 250 g)
  • 2 tsk hampafrön - eller sesamfrön, ev

Gör så här

  1. Chialingonsylt: Rör ihop alla ingredienserna och mosa lingonen lätt. Låt stå ca 4 timmar eller gärna över natten.

  2. Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, kakao, socker och salt. Lägg lite smör i en liten stekpanna och häll i smet ungefär dubbelt så tjock som en pannkaka. Stek tills kolbullen börjar stelna. Vänd och stek andra sidan. Upprepa till all smet är gräddad.

  3. Ringla nötkräm, dulche de leche, chialingonsylt och lingon på kolbullarna. Servera med vaniljkesella och strö eventuellt över frön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!