00000

Kolatårtan får ett härligt krisp av krokant.

För 1 tårta

Ingredienser

Fyllning:

1,5 dl strösocker
4,5 dl mjölk
0,5 dl Maizena majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1 krm ingefära mald
3 dl hallon frysta eller färska

Garnering:

1 dl strösocker
1 dl hasselnötter

1. Häll sockret i en kastrull och låt det smälta och bli brunt. Häll på 4 dl mjölk och låt koka tills sockret smält. Blanda majsstärkelsen med 1/2 dl mjölk. Rör ner redningen i kastrullen och låt koka upp. Låt kallna.
2. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner grädden i krämen och smaka av med ingefäran. Lägg ihop tårtan med kolakräm och hallon emellan. Bred kolagrädde runt om och ovanpå tårtan.
3. Häll sockret i en stekpanna och låt det smälta och bli brunt. Tillsätt nötterna och häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt kallna. Hacka krokanten grovt och strö den över tårtan.