Kolastänger och kolakrisp

Kolan räcker till både kolastänger och kolakrisp. Vill du göra en av dessa, halvera satsen kolasmet. Temperaturen är densamma men tiden blir betydligt kortare för kolakoket. Här behövs hushållstermometer!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl sirap - ljus
  • 300 g choklad - ljus
  • 3 dl Rice krispies

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka på medelstark värme till 122°. Passa noga i början, kolan kan koka över.

  2. Klä en form ca 30x35 cm med bakplåtspapper och häll i kola smeten. Låt stelna i kyl.

  3. Lyft ur kolan och halvera den. Skär den ena halvan i långa längder och rulla in i cellofan.

  4. Skär den andra halvan i bitar, ca 1 1/2 cm.

  5. Smält 2/3 av chokladen över vattenbad. Lyft bort skålen och rör i resten av chokladen till en jämn smet. Vänd ner rice krispies och doppa kolabitarna med hjälp av en gaffel. Lägg på bakplåtspapper att stelna. Ät och njut!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!