Kolasnittar med kokos och choklad
Ingredienser
- 100 g choklad - mörk
- 200 g smör - rumsvarmt
- 2 dl muscovadosocker - ljust
- 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk sirap - ljus
- 1,5 dl kokos - riven
- 1 tsk flingsalt
Pensling
- vatten
Garnering
- flingsalt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Mixa alla -ingredienser, utom chokladen, till en deg i matberedare eller arbeta samman med fingrarna. Blanda i chokladen.
-
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Rulla varje degbit till en rulle, 1 1/2–2 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, ca 3 rullar per plåt.
-
Platta till rullarna försiktigt och tryck gärna till lätt med en gaffel för ett vackert mönster. Pensla försiktigt med lite vatten och smula på flingsalt.
-
Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt stå ca 3 min innan längderna skärs i bitar lite på snedden. Låt kallna.