Kolasnittar med kokos och choklad

00000

Recept på kolasnittar med kokos och choklad. Seg-knapriga småkakor med härlig mix av sälta, kokos och choklad.

För 80 kakor:

Ingredienser

100 g choklad mörk
200 g smör rumsvarmt
2 dl muscovadosocker ljust
4,5 dl vetemjöl (270 g)
1 tsk bakpulver
4 msk sirap ljus
1,5 dl kokos riven
1 tsk flingsalt

Pensling:

vatten

Garnering:

flingsalt

25 minuter + 15 minuter i ugn

Kolasnittar med kokos och choklad – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Mixa alla -ingredienser, utom chokladen, till en deg i matberedare eller arbeta samman med fingrarna. Blanda i chokladen.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Rulla varje degbit till en rulle, 1 1/2–2 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper, ca 3 rullar per plåt.
  3. Platta till rullarna försiktigt och tryck gärna till lätt med en gaffel för ett vackert mönster. Pensla försiktigt med lite vatten och smula på flingsalt.
  4. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt stå ca 3 min innan längderna skärs i bitar lite på snedden. Låt kallna.